sâmbătă, noiembrie 30, 2024

Semnificatia bradului de Craciun

De citit

Semnificatia bradului de Craciun
Despre semnificatia bradului de Craciun, deoarece, Craciunul are multe elemente decorative cu o semnificatie aparte. Unul dintre ele, prezentat de brazi artificiali de Craciun, este probabil cel mai simbolic factor al sezonului de Craciun, deoarece este prezent in majoritatea caselor. De fapt, achizitionarea bradului si decorarea acestuia cu intreaga familie, este una dintre activitatile care servesc pentru a incepe crearea atmosferei de Craciun in fiecare casa.

Decorarea unei case cu bradul de Craciun si ornamentele sale respective aduce culoare si excita atat adultii, cat si copiii. Dar ce inseamna cu adevarat acest brad? Amplasarea sa de Craciun are o istorie si un sens, precum si ornamentele pe care le poarta. Afla despre semnificatia bradului de Craciun, cand este pus si mai multe detalii.

Semnificatia bradului de Craciun

Bradul de Craciun este considerat ca o adaptare a ceea ce este cunoscut sub numele de bradul universului sau al vietii, cunoscut si sub numele de Yggdrasil. Acest arbore al universului este tipic lumii mitologice nordice, in care a fost reprezentata viziunea asupra lumii a popoarelor situate in nordul Europei. Bradul artificial a fost folosit pentru celebrarea nasterii lui Frey, adica zeul Soarelui si al fertilitatii, la date apropiate de cele ale celebrarii actuale a Craciunului.

In timpul procesului evanghelist al secolului al VIII-lea in Germania, Sfantul Bonifaciu a taiat bradul universului pentru a pune capat adorarii zeilor pagani din perspectiva crestinismului.

Ca inlocuitor, el a pus un pin vesnic verde, simbolizand dragostea lui Dumnezeu. In plus, el a impodobit-o cu mere pentru a reprezenta pacatul originar si cu lumanari pentru a simboliza lumina lui Hristos. Odata cu trecerea timpului pana in prezent, merele au fost transformate in bile si lumanari in lumini, modeland bradul de Craciun actual.

Ce inseamna bradul de Craciun

Bradul de Craciun, in prezent, este unul dintre cele mai simbolice elemente decorative pentru a sarbatori Craciunul. Este decorat in mod traditional cu bile colorate, o stea, spuma, lumini, arcuri si ghirlande.

Acesti brazi de Craciun pot fi naturali (planta conifere, fie un pin sau un brad; de obicei al doilea) sau artificial, adica plastic sau fabricat din materiale sintetice care reusesc sa imite un brad natural autentic.

Este verde si ascutit in forma, simbolizand in acest fel viata si dragostea lui Dumnezeu. Luminile care servesc pentru a-l impodobi se refera la misterul Ajunului Craciunului, momentul nasterii lui Isus Hristos care aduce lumii o lumina de noua speranta. In plus, isi aminteste si de cel cunoscut sub numele de Bradul Paradisului. Din rodul acestui brad Adam si Eva au mancat, cazand in pacatul originar. Se refera, de asemenea, la Hristos, adica la Mesia.

Traditia de a pune la poalele bradului de Craciun cadouri pentru copii, aduse de Mos Craciun sau Sfantul Nicolae sau de magi, apare mai tarziu. Totusi, are o semnificatie crestina profunda pentru ca ne aminteste ca toate bunurile provin din acest brad.

Cand se impodobeste bradul de Craciun

Momentul in care se impodobeste bradul de Craciun variaza in functie de traditiile locale, religioase sau personale ale fiecarei familii. Iata cateva orientari comune:

Traditia religioasa (crestina)
24 decembrie: In unele regiuni, bradul este impodobit chiar in Ajunul Craciunului, pentru a marca inceputul sarbatorii Nasterii Domnului. Aceasta traditie este frecventa mai ales in comunitatile religioase mai traditionale.

Perioada Adventului
Multi oameni incep sa impodobeasca bradul la inceputul lunii decembrie (cand este celebrat Sfantul Andrei), mai exact in prima duminica din Advent (cu patru saptamani inainte de Craciun).

Traditii moderne
1 decembrie: In Romania, multi aleg sa impodobeasca bradul de Ziua Nationala, marcand astfel inceputul sezonului festiv.
La inceputul lunii decembrie: Familiile care abia asteapta sa intre in atmosfera sarbatorilor incep pregatirile devreme, imediat dupa terminarea lunii noiembrie.

In functie de preferinte personale
Unele persoane impodobesc bradul chiar mai devreme, la mijlocul lunii noiembrie, pentru a se bucura mai mult de atmosfera sarbatorilor.
In alte cazuri, bradul este impodobit cu cateva zile inainte de Craciun, mai ales daca este natural, pentru a-i pastra prospetimea.

Superstitii si obiceiuri
Se spune ca bradul ar trebui sa fie impodobit intr-o zi de sarbatoare sau duminica, pentru a aduce noroc. Altii considera ca impodobirea bradului prea devreme poate „risipi” magia Craciunului.

Indiferent de data aleasa, momentul impodobirii bradului este o ocazie minunata de a petrece timp cu familia si de a intra in spiritul sarbatorilor!

Articole Recente

Promovare prin publicare de articole

Promovare prin publicare de articole in site ArticolPlus, ca si optiune de promovare pentru firma (website) in mediul online....

Articole din aceeasi categorie